Djeca vrtica ”Lipa” ucestvovala na ovogodisnjoj ”Smotri malih gradjana” u Sarajevu

Obrazovanje za demokratiju i ljudska prava CIVITAS i ove godine podržalo je projekte mobilnih igraonica za djecu predškolske dobi, a koje su namijenjene djeci koja nisu uključena u predškolske ustanove, bilo da žive u ruralnim područjima ili dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Projekat mobilnih igraonica u kojima su djeca imala priliku na besplatan boravak u vrtićima realiziran je u 16 bh gradova.

JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica već dugi niz godina aktivni je realizator projekta te je u svojim vrtićima organizirala CIVITAS igraonice u kojima su djeca kroz igru i edukaciju učila o konceptima na kojima je zasnovan ovaj cjelokupni projekat: PRAVDA, AUTORITET; PRIVATNOST  I ODGOVORNOST.

Kao krunu ovoga projekta, CIVITAS tradicionalno organizira ”Smotru malih građana”, druženje i raznovrsne radionice za djecu iz svih 16 vrtića koji su implementirali projekat (i to po petero djece u pratnji roditelja i učiteljica), uz gostovanje direktora vrtića u kojima je projekat realiziran.

JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica su na ”Smotri malih građana” 2016. godine predstavila djeca, roditelji i učiteljice vrtića ”Lipa”, direktorica Jasmina Gasal, koordinatorica Edina Hodžić i logopedica Zijada Kurtodža-Vučak.

U hotelu ”HOLLYWOOD” u Sarajevu, učesnici su u periodu od 11.00-14.00 h uživali u raznovrsnim sadržajima na temu napried pomenutih koncepata: pjesme, igrokazi, ritmičke tačke, kostimiranje, izložbe dječijih radova i dr..

Galerija slika na linku

https://www.facebook.com/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1108631122577054

Redakcija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *