Obiljezen Medunarodni Dan planete Zemlje u Ustanovi

Forum građana Zenice, povodom obilježavanja mešunarodnog praznika, Dana planete Zemlje, obradovao je danas djecu starijih vrtićkih grupa, kao i djecu polaznike Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, omogućivši im posjetu BNP-u Zenica. Djeca su uživala u edukativno-zabavnoj predstavi ”Reciklaža nije gnjavaža” u izvođenju Omladinske i dječije scene BNP-a.

Ulaz za avu djecu je bio besplatan, a sponzor održavanja i izvođenja pedstave je EKOPAK Sarajevo, operater za amblažni otpad.

Za realizaciju projekta dobijena je i saglasnost Pedagoškog zavoda Zenica.

JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica zahvaljuje se Forumu građana Zenica i sponzoru EKOPAK Sarajevo, koji su djeci Ustanove uljepšali današnji praznik Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje  (Earth Day) koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta, s ciljem  da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se razvija svijest o potrebi očuvanja i zaštite najljepše i jedine planete na kojoj živimo i koju moramo sačuvati za generacije koje dolaze.

Foto galerije iz pojedinih vrtića možete pogledati na fb stranici Ustanove

https://www.facebook.com/zenickivrtici/

Urednik:
Alisa Trtak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *