Odrzan prvi sastanak tima za implementaciju projekta Ambasade Republike Bugarske

U vrtiću ”Dunja” JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, danas je održan prvi sastanak tima za implementaciju projekta Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini  koja je Ustanovi dodijelila 46.600 leva nepovratnih sredstava .

Finansijska pomoć utrošit će se za projekt “Obrazovanje za najmlađe”, odnosno za unapređenje uslova rada u vrtiću “Dunja” i to za zamjenu namještaja, tepiha i unutrašnje rasvjete u pomenutom vrtiću.

Članovi tima za implementaciju projekta ispred Grada Zenice su Zijad Softić, pomoćnik gradonačelnika i Amra Mehmedić, stručni savjetnik za oblasti privrede i energetske efikasnosti, a ispred  JU  Predškolski odgoj i obrazovanje Jasmina Gasal, direktorica i Dalida Hajder, koordinatorica vrtića Dunja.

Koordinatorica tima, Amra Mehmedić,  upoznala je ostale članove tima sa pojedinostima projekta, narednim aktivnostima i obavezama tima za implementaciju projekta. Imenovanje tima za implementaciju je prva aktivnost projekta, koja je implementirana u skladu sa rokovima definisanim u Sporazumu, potpisanom 02.12.2016. godine.

Naredni korak je imenovanje komisije za sprovođenje javne nabavke a u skladu sa lokalnim zakonodavstvom. Zadatak komisije da pripremi tendersku dokumentaciju, koju će prije objavljivanja odobriti projektni tim.

U Sporazumu je navedeno da će koordinator projekta, ispred Ambasade Republike Bugarske u Sarajevu biti g. Cvetomir Jordanov.

Redakcija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *