Smotra malih gradana 2018. u Sarajevu, Ustanovu predstavio vrtic ”Dunja”

Dana 10. novembra u Sarajevu je održana Smotra malih građana u programu koje su djeca, kroz glumu, ples i igru govorila o četiri bazična koncepta predškolskog građanskog obrazovanja “Autoritet”, “Pravda”, “Privatnost” i “Odgovornost”. Djecu, roditelje i odgajatelje pozdravila je mr.sci. Rahela Dzidic, savjetnica za obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica na Smotri malih građana ove godine predstavila su djeca i roditelji vrtića ”Dunja” sa direktoricom Jasminom Gasal i odgajateljicom Dalidom Hajder.

Zahvaljući podršci Ambasade SAD-a, a uz saglasnost obrazovnih vlasti Republike Srpske, kantona Federacije BiH i Distrikta Brčko, o aktivnom i odgovornom građanstvu uče redovne grupe djece u više od 60 predškolskih ustanova u našoj zemlji. Finansirajući Mobilne igraonice predškolski građanski odgoj doveli smo i u mnoge ruralne sredine, zajednice povratnika i socijalno ugroženih porodica čija djeca drugačije ne bi imala pripremnu nastavu za osnovnu školu.

Galerija fotografija na linku

https://www.facebook.com/pg/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1852110128229146

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *