Svecano otvarenje vrtica ”Lipa” u okviru obiljezavanja ”Djecije nedjelje”

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, upriličila je danas,  03.10.2016. u 10:30 h, svečano otvaranje vrtića „Lipa“.

Direktorica Ustanove Jasmina Gasal ističe:

Vrtić koji nije bio u primarnoj funkciji devet godina, u novom ruhu, na raspolaganju je građanima za odgoj, obrazovanje, smještaj, brigu, njegu djece predškolskog uzrasta. U vrtiću „Lipa“ organiziran je rad sa djecom školskog uzrasta, kroz program „Produženi boravak“, koji podrazumjeva odvođenje i dovođenje djece iz OŠ „Miroslav Krleža“, rad zadaće i vannastavne aktivnosti. Svečanošću se zahvaljujemo svima koji nas podržavaju, koji prepoznaju potrebu građana za uslugama JU Predškolski odgoj i obrazovanje, Gradu Zenica, roditeljima, najvažnijim partnerima u radu Ustanove i donatorima, porodici Beganović, vlasnicima SLOT computers.

Uz brojne zvanice i zaposlenike Ustanove, svečanosti su se pridružila djeca sa učiteljicama starijih i mješovitih grupa ostalih 6 vrtića Ustanove, koji su istu uveličali pjesmom, plesom i stihovima.

Za drugare vrtića ‘Lipa” djeca vrtića ”Sead Škrgo”, zajedno sa roditeljima, pripremila su i prigodne poklone-nove igračke.

Nakon svečanog programa nastavljeno je druženje djece uz zakusku koju su pripremili zaposlenici vrtića ”Lipa”, dječiji smijeh i igru.

smile11

Galeriju slika pogledajte na

https://www.facebook.com/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1066920583414775

 
Redakcija
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *