U BNP-u Zenica promovisana slikovnica ”Eko Zeko”, u izdanju JU Predskolski odgoj i obrazovanje Zenica

JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica danas je u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica promovisala svoje prvo štampano izdanje edukativne slikovnice ”Eko Zeko” za djecu predškolskog i ranog školskog uzrasta.
Slikovnica, autorice Alise Trtak, dio je projekta razvijanja svijesti najmlađih o značaju očuvanja životne okoline, odobrenog od Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.
Prigodnim govorom dobrošlicu prisutnima poželjela je direktorica Ustanove Jasmina Gasal koja je između ostalog istakla: ” Nismo željeli napraviti klasičnu promociju, nego smo sadržaj slikovnice djeci željeli približiti na inovativan i uzrastu prilagođen način. Odgajateljice zajedno sa djecom danas će preuzeti uloge iz slikovnice na sceni. Nastojimo biti drugačiji, inovativni i prepoznatljivi.  Autorica slikovnice će Vam se takođe obratiti kroz ulogu. Hvala Vam što ste danas s nama da zajedno podijelimo svoju sreću i jedno novo iskustvo.”

U predstavi su glumile odgajateljice vrtića ”Sead Škrgo”, Irna Tahirović-Eko Zeko i Amela Fetić-Jež Smećebjež, te djeca Tajra Ibrašimović, Dženan Halilović, Adna Nadžaković, Zijada Ganić, Ema Redžepović i Danin Drino. U svemu su im pomogla i djeca starijih grupa vrtića ”Radost” i ”Pinokio”, zajedno otpjevavši ”Ekološku pjesmu” na kraju predstave.

Scenografija i kostimografija djelo su grupe autora, odgajateljica Ustanove.

18012990_1271560806297834_1654715764_o

Galeriju slika možete pogledati na linku

https://www.facebook.com/pg/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1259649554141876

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *