Urucene diplome buducim prvacicima

Realizacija programa Obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu u Općini Zenica započeo je 03.03.2014. godine.
Program je realiziran u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, kao vid obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja propisanog Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju.
Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica navedenim programom obuhvatila je ukupno 794 djece raspoređenih u 46 odgojno-obrazovnih grupa. Od navedenog broja djece program je u Ustanovi pohađalo 258 djece u 13 odgojnih grupa, a 536 djece je bilo raspoređeno u 34 odgojne grupe u osnovnim školama.
Za realizaciju programa, po raspisanom oglasu, Ustanova je zaposlila 25 realizatora (profesora i nastavnika predškolskog odgoja) sa službe Zavoda za zapošljavanje ZDK. Projekat u Ustanovi je realiziran uz stručni nadzor i podršku tri koordinatora iz Ustanove i angažman svih zaposlenika.
Program je uspješno realiziran i na svim lokacijama završen u vremenskom terminu od 09.05.2014. do 16.05.2014.godine. Na završnim manifestacijama, uz prigodne programe, podijeljeno je 794 Uvjerenja, koja su obavezni vid dokumentacije za upis u prvi razred osnovne škole.
Ovom prillikom Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica upućuje iskrene čestitke svim budućim prvačićima, kao i njihovim roditeljima na uspješno završenom programu i želi im sreću i uspjeh u nastavku školovanja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *