OBAVIJEST O UPISU DJECE U PROGRAM OBAVEZNOG PREDSKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA U GODINI PRED POLAZAK U OSNOVNU SKOLU

Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica obavještava roditelje djece, koja u ovoj školskoj godini (najmanje tri mjeseca, u periodu od septembra 2019. do januara 2020. godine) nisu bila upisana u vrtiće Ustanove ili privatne vrtiće, a do 01. marta 2020. godine će navršiti 5 godina i 6 mjeseci, da je započeo upis djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOIO) za vrtiće Ustanove, kao i u pripadajućim centralnim i područnim osnovnim školama.

Upis djece u vrtiće Ustanove, traje do 31.01.2020. godine u terminu od 11.00-14.00 sati i vrši se u Upravi Ustanove, Ezhera Eze Arnautovića br. 5, Odmut (Službeni ulaz, vrtić „Pinokio“).

Roditelji djece OŠ ”Vladimir Nazor”, OŠ ”Ahmed Muratbegović”, OŠ Arnauti, OŠ ”Hamza Humo”, OŠ ”Alija Nametak”, OŠ ”Enver Čolaković” i OŠ ”Hasan Kikić” će blagovremeno biti obaviješteni o terminima upisa.

Za upis djece u vrtiće i pripadajuće osnovne škole su potrebni:

–          Popunjen prijavni obrazac

–          Rodni list djeteta (original ili kopija)

–          Ljekarsko uvjerenje

–          Lična karta jednog roditelja/staratelja na uvid prilikom upisa

S obzirom na to da je JU ”Dom zdravlja Zenica’ obavijestila javnost da će se ljekarska uvjerenja za POPOiO vršiti od 01. februara 2020. godine, roditelji su u obavezi da do 30. januara 2020. godine izvrše upis djece u vrtiće Ustanove, a ljekarsko uvjerenje mogu donijeti i naknadno, najkasnije do 15. februara 2020. godine.

Realizacija POPOiO započinje 02. marta 2020. godine i traje do kraja maja 2020. godine. O terminima realizacije POPOiO po vrtićima i osnovnim školama, roditelji će biti obaviješteni naknadno putem obavijesti koje će biti postavljene na svakom vrtiću i pripadajućoj osnovnoj školi.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 032 443 860, jupoo_zenica@yahoo.com i https://www.facebook.com/zenickivrtici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *