Obiljezavanje Dana djecije radosti u Ustanovi

Obilježavanje Dana dječije radosti za djecu Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, započelo je danas, prigodnom predstavom i podjelom paketića za djecu.

Pored raznovrsnih kreativnih aktivnosti u okviru obilježavanja Dana dječije radosti, odgajateljice Ustanove, po tekstu odgajateljice Alise Trtak, pripremile su i odigrale predstavu „Čekajući Djeda Mraza“.

Svoj iskorak u svijet glume napravile su odgajateljice: Erna Čunjalo, Azra Prguda, Mevlida Bojić, Maja Husaković, Amela Fetić, Dalida Hajder i Žana Bulajić, koje su djeci dočarale priču o važnosti lijepog ponašanja, druženja i ljubavi.

Danas su paketićima obradovana djeca vrtića: ”Lipa”, ”Sead Škrgo”, ”Poletarac” i ”Radost” i djeca programa PEACH-predškolsko obrazovanje za svu djecu.

U četvrtak, 26.12.2019. godine, predstava i podjela paketića biće održana u vrtićima „Pčelica“ i „Pinokio“, a u petak, 27.12.2019. godine u vrtiću ”Dunja”.

Zahvaljujemo se pokroviteljima obilježavanja Dana dječije radosti, gradonačelniku gospodinu Fuadu Kasumoviću i Gradu Zenica, koji su ove godine iznenadili i usrećili djecu  Ustanove novogodišnjim paketićima.

Djeci, roditeljima i građanima Zenice želimo sretnu Novu 2020. godinu!

D81_9534 D81_9538 D81_9547

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *