Odrzana manifestacija ”Djeca i masta mogu svasta”

Tradicionalna godišnja završna manifestacija JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica održana je u subotu, 28.05.2016. godine u Gradskoj areni Zenica pred nekoliko hiljada roditelja i gostiju.

Direktorica Ustanove Jasmina Gasal naglašava:

Bila je to prilika da se na prigodan način oprostimo od 680 djece koja su Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu uspješno završila u Ustanovi, kao i mobilnim učionicama pri centralnim i područnim osnovnim školama. Još jednom čestitamo budućim prvačićima i njihovim roditeljima i zahvaljujemo se na velikom odzivu na našu manifestaciju, koja je ove godine, za razliku od prethodnih, prvi put održana u Areni.  Kao najveća Ustanova u kantonu sa najdužom tradicijom,osim navedenog namjera nam je bila da  široj javnosti ukažemo na značaj predškolskog odgoja i obrazovanja.

Za potrebe realizacije programa Ustanova je pored svog kadra, angažirala 20 nastavnika/profesora sa Službe za zapošljavanje ZDK, a program u cjelosti finansira Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

Djeca vrtićkih grupa za polaznike POPOIO pripremila su prigodan program. Među njima se nalazilo  i 120 djece starijih vrtićkih grupa koja su program pred polazak u osnovnu školu uspješno završila kroz Cjeloviti razvojni program, koji se i inače realizira u Ustanovi tokom godine i koji je odobren od pomenutog ministarstva.

Program u Areni je započeo intoniranjem himne BiH. Nakon kraćeg obraćanja direktorice Jasmine Gasal, uslijedio je defile malih maturanata, nakon čega je izveden program u kojem su učestvovala djeca svih 6 vrtića Ustanove, koji su trenutno u primarnoj funkciji, a kroz koji su ih vodile Alma Bećarević, odgajateljica i Azra Indžić, osmogodišnja djevojčica iz vrtića ”Dunja”.

JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, zahvaljuje se sponzorima manifestacije:

– BH Telekomu

– Kompaniji ”Podravka” BiH

– NIK ”Sezam” koja je poklonila dječije časopise najmlađima

Medijski pokrovitelji manifestacije bili su:

RTV Zenica, Radio ”Zenit”, NIPD ”Naša Riječ” te brojni web portali, kojima se takođe zahvaljujemo.

Ustanova se zahvaljuje i IPF-u Zenica, čije su studentice preškolskog odgoja i obrazovanja volontirale na našoj manifestaciji.

Galerija slika na linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.981597571947077.1073742590.496620073778165&type=3&uploaded=115

Urednik:
Alisa Trtak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *