Prigodan program i zahvalnice Fondaciji Out of Area

FONDACIJA OUT OF AREA u periodu od 23.05-25.05.2016. godine boravila je u vrtiću ”Pinokio”, JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Direktorica Ustanove, Jasmina Gasal, ističe:

‘U  pomenutom periodu, učenici PLUS X SKOLE, njih 45 u pratnji profesora iz Holandije, obezbijedili su sredstva i materijal za unutrašnje i vanjske radove u vrtiću. Između ostalog, izmijenili su laminate u dvije prostorije za boravak djece i fiskulturnoj sali vrtića, okrečili trpezariju i jedan dio fasade, ofarbali ograde na terasama, ukrasili unutrašnje zidove dekorativnim crtežima, donirali igračke, demontirali staru i dotrajalu željeznu ogradu u dvorištu vrtića i donirali novu koja će biti jača, viša i sigurnija čime ćemo riješiti dugogodišnji problem vrtića ”Pinokio”, ulaska nepoželjnih lica koja su svojim prisustvom i djelima ugrožavala sigurnost djece u dvorištu. 

Posrednik sa pomenutom fondacijom bila je naša istaknuta bosanskohercegovačka humanitarka, gospođa Nina Orman, koja nam je omogućila ovo nezaboravno iskustvo, vezano za prijateljsko druženje sa djecom i profesorima iz Holandije, kao i značajnu materijalnu korist u vidu pomenutih donacija i radova u vrtiću.”

Odgajateljice i djeca vrtića ”Pinokio”, prigodnim programom zahvalila su se gostima, a direktorici fondacije Anne Cossé, kao i profesorima i učenicima PLUS X SKOLE,  uručene su zahvalnice i prigodni pokloni koji simbiliziraju nađu državu i naš grad.

Napomenimo još samo da je FONDACIJA OUT OF AREA organizator festivala za djecu ”futurea”, koji će se u našem gradu održati u ponedjeljak, 30.05.2016. godine na Trgu Alije Izetbegovića i na kojem će učestvovati zaposlenici i djeca Ustanove, čime se saradnja sa pomenutom fondacijom nastaviti, na obostrano zadovoljstvo.

02 06 11 25

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.977650995675068.1073742582.496620073778165&type=3&uploaded=34

 
Urednik:
Alisa Trtak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *