Svecano zavrsen projekat Turske vojne misije u vrticu ”Pcelica”

Završen je projekat Turske vojne misije u JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, kojim je obnovljena fasada vrtića ‘’Pčelica’’ te donirana tehnička roba i namještaj za vrtić.

Svečanost povodom obnove vrtića upriličena je 23.04.2021. godine. presijecanjem crvene vrpce i prigodnim programom djece vrtića ‘’Pčelica’’ za drage prijatelje iz Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom prisutnima su se obratili Komandant Turske vojne misije u BiH Brigadir Bariş Konak i Komandant LOT kuće Zenica, stariji zastavnik Fahrettin Şengul, koji su djeci uručili i prigodne poklone.

Govorom se obratila i direktorica Jasmina Gasal, koja je iskazala veliku zahvalnost dragim prijateljima, koji su u ovim teškim vremenima pandemije, svojim projektom učinili mnogo za najlmađe u koje treba najviše i ulagati.

Svečanosti je prisustvovala i predsjednica Upravnog odbora Amna Šestić, kao i rukovodioci vrtića JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Ovim projektom uslovi boravka djece u vrtiću ‘’Pčelica’’ znatno su poboljšani, a otvara se mogućnost i za realizaciju programa produženog boravka djece vrtićkog uzrasta (boravak do 19.30), za kojim već postoji iskazan interes roditelja.

DSC_0055

DSC_0059

DSC_0099

DSC_0101

DSC_0103

DSC_0107

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *