U Areni Zenica odrzana manifestacija JU Predskolski odgoj i obrazovanje Zenica ”Korakom do plesa”

Manifestacija ”Korakom do plesa” održana je u subotu, 27.05.2017.godine, u prepunoj Gradskoj areni Zenica sa početkom u 18.00 sati.

Kordinatorica projekta je odgajateljica Erna Čunjalo, koja je ujedno i idejni tvorac i realizator programa, zajedno sa odgajateljicama iz Ustanove.

U programu je učestvovalo oko 920 djece uzrasta od 3 do 6 godina, Cjelovitog razvojnog programa koji se realizira u Ustanovi i Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja POPOIO u godini pred polazak u osnovnu školu.

Cilj manifestacije je bio da djeca koja su upisana u redovne programe Ustanove, kao i djeca POPOIO pripadajućih centralnih i područnih osnovnih škola pod istim uslovima budu zastupljena u programu manifestacije.

Ono što nam je važno, a vezano je za posao koji obavljamo, jeste da naglasimo snagu timskog rada, te da pokažemo kako geografska odvojenost, ne znači i podijeljenost.

Program je koncipiran tako da  djeca u velikim grupama, uz pomoć svojih odgajateljica, prezentuju ono što su naučila u vrtiću, a vezano je za muzički izraz, te da im je približen plesni pokret i osjećaj za ritam, a specifikum ove manifestacije  je da je sve pjesme koje će djeca pjevati napisao Sajid Jusić.

Djeca koja su učestvovala u programu su iz sljedećih Mjesnih zajednica grada Zenice: Pehare, Jezera, Janjići, Gnusi, Luke, Tetovo, Gradišće, Šerići, Vukotići, Stranjani, Pojske, Vrselje, Lokvine, Arnauti, Radinovići, Babino, Seoci, Nemila, Orahovica, Vranduk, Starina, Bistrica, Topčić Polje, Kolići, Čajdraš, Nova Zenica, Travnička, Radakovo, Odmut, Centar, Mokušnice, Babina Rijeka, Sejmen i dr.

 Njima su se pridružila i djeca iz sedam vrtića Ustanove:

  • Sead Škrgo
  • Pinokio
  • Radost
  • Pčelica
  • Lipa
  • Dunja i
  • Poletarac

Još jednom se zahvaljujemo sponzorima: Prevent grupaciji na učešću pri kupovini majica i A.E. Sigurnosti, koji su pomogli da sve bude u skladu sa potrebama sigurnosti djece i odraslih, kao i roditeljima, našim najvažnijim partnerima.

Zahvaljujemo se upravi Arena Zenica, na susretljivosti i pomoći pri organizaciji.

Medijski pokrovitelj manifestacije bila je RTV Zenica.

Fotoreporter : Sačak Ismir – Pahuljko
Medij : Ekskluziva Sarajevo, Naša riječ Zenica

Galeriju fotografija možete pogledati na linku fb stranice Ustanove

https://www.facebook.com/pg/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1293844297389068 

Redakcija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *