U Areni Zenica odrzana manifestacija ”Korakom do plesa”

Druga godišnja muzičko-plesna manifestacija „Korakom do plesa“ održana je u subotu, 21.04.2018. godine u 18.00 h u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ Zenica, koja je uistinu  procvjetala srcima i osmijesima djece.  .

Kordinatorica projekta „Korakom do plesa“ je odgajateljica Erna Čunjalo, koja je ujedno i koreograf, zajedno sa odgajateljicama iz Ustanove. Erna Čunjalo je  u organizaciji COI Step by Step bila nominovana za Nagradu za inovativne nastavnike/ce za 2017. godinu u kategoriji odgajatelja/ica.

U programu je učestvovalo 930 djece od 3 do 6 godina obuhvaćene Programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu iz naselja: Nemila, Orahovica, Gladovići, Vranduk, Starina, Bistrica, Topčić Polje, Kolići, Šerići, Vukotići, Kovanići, Stranjani, Pojske, Vrselje, Lokvine, Luke, Tetovo, Gradišće,  Banlozi, Arnauti, Radinovići, Babino, Seoci, Pepelari, Pehare, Jezera, Janjići, Lašva i Gnusi i djeca obuhvaćena Cjelovitim razvojnim programom iz sedam vrtića Ustanove: Sead Škrgo, Pinokio, Radost, Pčelica, Dunja, Poletarac i Lipa.

Djeca su se predstavila pjesmama i plesovima, a posljednju numeru ”Da sam ja netko” zapjevali su uz pratnju Omladinskog hora Zenica pod dirigentskom palicom prof. Milenka Karovića.

Voditelj manifestacije bio je Almir Hadžajlić.

Još jednom se zahvaljujemo se pokrovitelju manifestacije Gradu Zenica i gradonačelniku gospodinu Fuadu Kasumoviću, medijskom pokrovitelju RTV Zenici i sponzorima JU Apoteke Zdravlje Zenica i Agenciji za zaštitu imovine i lica A.E. Sigurnost, koji su pomogli da sve bude u skladu sa potrebama sigurnosti djece i odraslih, kao i roditeljima, koji svojim pedagoškim, kulturološkim i moralnim stavovima olakšavaju i podržavaju rad naše Ustanove.

GTA_8923 GTA_8975 GTA_9026 GTA_9065 GTA_9229

Galerija fotografija možete pogledati na linku fb stranice Ustanove

https://www.facebook.com/pg/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1592221354218026

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *