U BNP-u premijerno izvedena predstava ”Sedam Snjezana i patuljak” u okviru obiljezavanja Nedjelje djeteta

Na velikoj sceni BNP-a, a u okviru obilježavanja ”Dječije nedjelje”, danas je za djecu Ustanove izvedena premijera predstave “Sedam Snježana i patuljak”. Ideja za realizaciju projekta potekla je od odgajateljice Amele Fetić.  Režija,  gluma, scenografija, kostimografija, muzika i cjelokupna organizacija projekta djelo je zaposlenika JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.
Direktorica Ustanove Jasmina Gasal posebno je istakla:

Zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, OŠ “Miroslav Krleža” Zenica, maglajskim vrtićima JU Dječiji vrtić Maglaj i PPU “Dječiji osmijeh”, roditeljima i zaposlenicima Ustanove. Ovaj projekat je bio naš poklon djeci povodom obilježavanja ”Dječije nedjelje” a njihova sreća i oduševljenje viđenim, najveći nam je motiv da budemo još bolji, bogatiji sadržajima i prepoznatljiviji u društvenoj sredini kao Ustanova koja se bavi odgojno-obrazovnom djelatnošću od posebnog značaja. Obilježavanje ”Dječije nedjelje” u našoj Ustanovi danas se ne završava jer je za nas svaki dan u godini dan djeteta.

Napomenimo još samo da je Ustanova u toku ove sedmice realizirala još dva značajna projekta i to svečano otvorenje vrtića ”Lipa”, objekta Ustanove koji devet godina nije bio u primarnoj funkciji i projekat ”Predškolske sportske igre” na Atletskom stadionu Zenica.

14599793_1072083596245557_1958799917_o-copy

Galeriju slika pogledajte na linku:

https://www.facebook.com/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1070088023098031

Redakcija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *