Najava promocije slikovnice ”Iste smo ljubavi ti i ja” u Zenici

Kako bi se osiguralo da svako dijete ima jednake šanse da preživi, kao i pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim servisima, bez obzira na to ko je i odakle dolazi, Save the Children je u proljeće 2016. godine, u Zenici, pokrenuo globalnu trogodišnju kampanju „Svako dijete – bez izuzetka“.

Save the Children vjeruje da svako dijete zaslužuje budućnost. U zemljama sjeverozapadnog Balkana svakodnevno rade kako bi za djecu osigurali zdrav početak života, priliku za učenje i zaštitu od nasilja. Djeca su prioritet njihovog djelovanja i daju sve od sebe za djecu  – svaki dan i u vrijeme kriza – transformišući njihove živote i budućnost koja je pred nama.

Jedan od takvih projekata jeste i promocija knjige za djecu „Iste smo ljubavi ti i ja“, koja donosi šest priča o djeci koja su isključena iz normalnih društvenih tokova zbog svojih posebnosti – teškoća u razvoju, pripadnosti manjinskim grupama, porodične situacije, ali i ličnih osjećanja. Ove priče nam govore o važnosti prihvatanja drugih i drugačijih, o pozitivnim učincima kada prigrlimo razlike kao naše bogatstvo, a ne kao smetnje.

U sklopu Mjeseca knjige 2016, bit će upriličeno prvo javno čitanje priča iz knjige „Iste smo ljubavi ti i ja“ u subotu, 22. oktobra 2016. u 11:00 sati, u čitaonici Opće biblioteke, Školska ulica 6, Zenica.

Autorice Ferida Duraković, Sonja Jurić i Tanja Stupar-Trifunović čitaće svoje priče i razgovarati sa prisutnom djecom i njihovim roditeljima o njihovom sadržaju i porukama.

najava-promocije-zenica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Redakcija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *