Ustanova dio medunarodnog projekta ”Rastimo uz ples – djeca na trgovima”

Dana 1. juna 2019. u 12:00 sati „Dečija plesna asocijacija“ iz Beograda organizovala je završnu plesnu manifestaciju u okviru međunarodnog projekta ”Rastimo uz ples-djeca na trgovima”.

Ovaj međunarodni projekat u našoj ustanovi prvi put se realizuje ove pedagoške godine a podrazumijeva zajedničko učešće djece iz naših vrtića, roditelja i odgajatelja koji su danas, 01.06.2019. godine za Međunarodni Dan roditelja plesnim koreografijama u Gradskom parku, zajedno u sinhronizovanom plesu sa djecom, roditeljima i odgajateljima Crne Gore, Srbije i drugih gradova Bosne i Hercegovine (oko 13.000 djece) prezentirali i u Zenici.

Zahvaljujemo se roditeljima koji su svoje slobodno vrijeme odvajali da na radionicama koje su organizovale odgajateljice iz ustanove usvoje koreografije i koji su javno, sa svojom djecom plesali i slavili Dan roditelja. Svim roditeljima čestitamo njihov dan a “Dečijoj plesnoj asocijaciji” se zahvaljujemo na projektu čiji je moto “Na svijetu su djeca ista…” te se radujemo budućoj saradnji.

Zbog obilnih padavina, manifestacija je održana u vrtiću ”Dunja”

IMG_6387IMG_6395 IMG_6520 IMG_6418

Galerija fotografija na fb linku stranice

https://www.facebook.com/pg/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=2139656046141218

 

Završetak razgovora
Napiši poruku

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *