Izlet i posjeta Konjickom klubu ”Vilenjak” Visoko, centralna aktivnost obiljezavanja Nedjelje djeteta

Brojnim realiziranim aktivnostima (izleti, posjete, šetnje, druženja, radionice i dr.), JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica obilježila je Nedjelju djeteta koja je međunarodni praznik dječijih prava koji se u svijetu obilježava u prvoj sedmici mjeseca oktobra.

Centralna aktivnost obilježavanja ove godine jeste današnji zajednički izlet i druženje djece, roditelja i odgajatelja kroz posjetu Konjičkom klubu ”Vilenjak” u Visokom.

Cilj aktivnosti je bio jačanje saradnje porodice i vrtića, kao važnog preduslova optimalnog razvoja i odgoja djeteta u institucionalnom kontekstu. Važno da roditelji i odgajatelji u međusobnu saradnju ulažu mnogo povjerenja, otvorenosti, tolerancije, objektivnosti i spremnosti za uvažavanje ličnih i profesionalnih kompetencija, razmjenu informacija o djetetu, usklađivanje odgojnih uticaja i zajedničko rješavanje problema u razvoju djeteta.

Dobrom saradnjom svi dobijaju. Kada dijete vidi da roditelji i odgajatelji komuniciraju sa uvažavanjem, ono se osjeća sigurno i voljeno a informacije koje razmjenjuju odrasli osiguravaju potpunije zadovoljenje djetetovih potreba, interesa i njegov optimalni razvoj.

Danas smo uživali u lijepom sunčanom jesenjem danu, vožnji autobusima, mnogobrojnim aktivnostima, boravku na svježem vazduhu, razgovorima i druženju.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Konjičkom klubu ”Vilenjak” na iskazanom gostoprimstvu, susretljivosti, strpljenju i profesionalizmu.

IMG_9462 IMG_9466 IMG_9493 IMG_9514 IMG_9526 IMG_9549 IMG_9558 IMG_9562 IMG_9459 IMG_9563

Galeriju fotografija možete pogledati na linku

https://www.facebook.com/pg/zenickivrtici/photos/?tab=album&album_id=1410790649027765

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *